u bent hier: Payroll Groningen > Geschiedenis

Payroll in Groningen

De website Payroll Groningen is een informatieportaal en speciaal gericht aan werkgevers en freelancers uit Groningen.

Payroll offerte

Direct contact

Bel het gratis informatienummer

bel 0800 3334433

Bel mij

Direct informatie ontvangen

Bij ons kunt u rekenen op:

    • Snelle, heldere prijsinformatie
    • Betrouwbare service
    • NEN-4400-1 certificering
    • Betrokken bij uw bedrijf
    • Veel HR-kennis
T 0800-3334433 (gratis)
E info@payroll-groningen.nl

Geschiedenis

De term 'payrolling' komt uit Amerika. Het woord 'payroll' staat letterlijk voor 'loonlijst'. Toen er steeds meer Engelse en Amerikaanse woorden in onze zakelijke taal gebruikt werden, is ook payrolling een algemeen begrip geworden. De dienstverlening daaromheen is ontstaan in de jaren 90. De focus kwam met de komst van de dienstverlening op de loonlijst waarop het personeel stond te liggen, waardoor er onderscheid ontstond. Er werden bedrijven gevormd die er op toegespitst waren om 'andermans' personeel op de loonlijst te nemen, en daarmee de ondernemer veel personeelswerk te besparen. Een gratis helpdesk en een NEN-certificering zijn bij de organisatie aanwezig. PRO Payroll is een dienstverlener die naast een correcte dienstverlening ook prettig en persoonlijk contact hoog in het vaandel heeft staan.


Payroll zelf

De vraag "hoeveel mensen heeft die ondernemer op zijn payroll?" refereert naar het aantal werknemers op de eigen loonlijst van de ondernemer. De ondernemer stuurt het personeel aan, heeft alle personeelsrisico's, contacten met de fiscus, overige risico's en doet alle personeelsadministratie zelf.
 

Het woord 'payroll' als loonadministratie
Wanneer men zegt: "zij verzorgen onze payroll", dan bedoelt men een administratiekantoor die de loonadministratie verzorgt. In deze situatie zorgt de opdrachtgever voor de aansturing van het personeel en is de juridische werkgever.
 

Dienstverlening payrolling
Ten slotte kan men zeggen: "ons personeel staat bij een ander bedrijf op de payroll" Pas hier wordt het begrip payroll bedoeld als in payroll dienstverlening: de juridische werkgever is bedrijf A en de feitelijk werkgever is bedrijf B.